Kisten

http://www.vosmolenaar.nl/home.htmn kist is een bijna niet weg te denken onderdeel van een uitvaart. De één vindt het belangrij,k de ander veel minder. De keuze is ook hierin erg persoonlijk. Er is een verscheidenheid aan materiaal, kleur of model.
 

Van heel eenvoudig  Tot heel persoonlijk

Vos-Molenaar Uitvaartkisten, opgericht in 1922 door Cornelis Molenaar, is een begrip in Nederland. Ruim 90 jaar en 4 generaties later hebben het Bergschenhoekse familiebedrijf gemaakt tot wat het nu is. Een ambachtelijke kistenfabriek, waarin handwerk van vakmensen en het gebruik van moderne machines de ideale combinatie vormen voor het produceren van perfect afgewerkte uitvaartkisten.

Doordat Vos-Molenaar Uitvaartkisten geen massaproductiebedrijf is, kan snel worden ingespeeld op individuele wensen van nabestaanden.

                                                                          Vos-Molenaar

                                                                     Warmoeziersweg 25A
                                                                   2661 EH  Bergschenhoek

                                                                   Telefoon: 010 – 521 70 33

                                                           
                                                            Uitvaartkisten van echt hout

Het milieu speelt een steeds belangrijkere rol bij het maken van keuzes, waardoor men steeds vaker de voorkeur geeft aan een massief houten uitvaartkist. Kiest men voor zo’n massief houten kist, dan kiest men voor een natuurlijke grondstof. De gekweekte bomen worden voortdurend vervangen door nieuwe aanplant, waardoor de bosomvang zelfs toeneemt. Bovendien nemen bomen tijdens de groeiproces CO2 op en dragen ze op die manier bij aan een gezond klimaat.

De uitvaartkisten van AkidiA zijn uitgevoerd met gewatteerde bekleding, welke exact op maat van de uitvaartkist gemaakt is, waardoor het geheel er zeer verzorgd uitziet.

                                                                    Kies je voor AkidiA…

                                        …dan kies je voor een natuurlijke en milieuverantwoorde partner.”

Ons bedrijf, voortgekomen uit de meubelbranche, heeft een brede ervaring opgebouwd met de bewerking van massief hout. Al onze kisten worden gemaakt van het beste hout dat afkomstig is van speciaal geselecteerde bomen. Dankzij zorgvuldig bosbeheer blijven de bossen gezond en worden er continu nieuwe bomen aangeplant.

AkidiA beschikt over een ruim bedrijfspand voor de opslag, assemblage en afwerking van onze uitvaartkisten. Onze modellen zijn tot in detail perfect afgewerkt en onderscheiden zich door een unieke prijs-kwaliteit verhouding. De distributie naar onze afnemers verzorgen wij zelf vanuit onze hoofdvestiging, maar ook vanuit verschillende distributiepunten verspreid over het land. Snel en efficiënt.
 
   

                                                                     AkidiA uitvaartkisten
                                                                        Adrianalaan 385
                                                                     3053 JB Rotterdam
                                                                   Telefoon: 010-422 7000

                                                            


Unigra fabriceert al meer dan 100 jaar graf- en crematiekisten, en dit tot grote tevredenheid van haar afnemers. De huidige productiecapaciteit is 70.000 complete kisten, en een 15.000 kisten in onderdelen. De kisten in onderdelen worden gemaakt voor andere grafkistenfabrikanten.

Unigra is een no- nonsens bedrijf dat graag wil laten zien wat zij kan en zonodig een tandje bijzet om haar doelen te bereiken. De Unigra-mensen zijn geen praters maar doeners. Maar al te graag willen wij laten zien wat wij kunnen. Unigra is op dit moment al goed uitgerust met een uiterst modern machinepark. Unigra heeft de afgelopen jaren steeds het voortouw genomen met betrekking tot het ontwikkelen van nieuwe soorten kisten- en binnenbekledingen. Vooral wordt door ons gekeken of een uitvaartkist nog wel in zijn tijd past. Ook het laatste meubelstuk moet met zijn tijd meegaan.

Met de binnenbekledingen zijn wij marktleider, mede door ons eigen atelier. Nieuwe bekledingen worden bij Unigra uitgedacht en eerst bij onszelf uitgetest. Ook hier wordt een meer moderne lijn gevolgd. Unigra heeft het breedste en diepste assortiment van alle grafkistfabrikanten in Nederland. Nagenoeg alle modellen zijn in alle gewenste maten leverbaar.
 
   


 

Unigra b.v.

                                                                            Steenbakkerstraat 14
                                                                                 2222 AT Katwijk

T (071) 402 88 48